Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Termunten

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Termunten is jouw woning dag en nacht beveiligd. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we handige details over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Termunten en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-termunten

Alarminstallatie Termunten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional analyseert de melding en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Termunten? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie ontdek je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Termunten.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Termunten?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Eemsdelta laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, buitensirene. Tevens heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2150,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €925,00 oplopend tot €2350,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 oplopend tot €1950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Termunten.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Termunten (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Termunten. Zij werken met gangbare merken als De Raat en Asecos. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Termunterzijl, Borgsweer, Woldendorp en Wagenborgen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Termunten te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Termunten vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In de regel bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch, Somfy + Arlo, Eve, Netamo, Eufy, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Termunten?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Termunten voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1450,00. De totale prijs is afhakelijk van het soort alarm, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. Een professional neemt contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €52,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Termunten.


Postcodegebied: 9947

Plaats een reactie