Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Borgsweer

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Borgsweer kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij uitgebreide details over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Borgsweer en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-borgsweer

Alarminstallatie Borgsweer plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Borgsweer? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Borgsweer en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die gealarmeerd worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Borgsweer?

Ontvang gratis offertes van bedrijven uit de buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Eemsdelta gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 tot +/- €2050,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €1750,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1200,00 tot +/- €3000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Borgsweer.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Borgsweer (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Borgsweer. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Mobiak S.A. en Optex. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Baflo, Tinallinge, Termunterzijl en Termunten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen handig tips om de opties voor inbraak in Borgsweer te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Borgsweer vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een vernuftige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, TP-Link, EZVIZ, Somfy & Hombli, Netamo, Arlo, Yale, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Borgsweer?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Borgsweer voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €1050,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist waarschuwt de bewoners bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €52,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €150,00 per unit. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Borgsweer.


Postcodegebied: 9949

Plaats een reactie