Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Baflo

Met een alarmsysteem in Baflo voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je goede info over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop check je op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Baflo en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-baflo

Alarminstallatie Baflo aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist kijkt direct mee en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Baflo? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier ontdek je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Baflo.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Baflo?

Bekijk actuele prijzen bij experts in jouw buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Het Hogeland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Verder moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot €1500,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1300,00 tot ongeveer €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1550,00 tot €2550,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Baflo.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Baflo (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Baflo. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Leverkusen en CQR. Of bekijk installateurs en bedrijven in Tinallinge, Rasquert, Borgsweer en Termunterzijl.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Baflo te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Baflo vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Bosch, Foscam, D-Link & Arlo, Hombli, Netamo, Eufy, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Baflo?

De kosten van een goed alarmsysteem in Baflo voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €875,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit controleert een centralist wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij brand, inbraak of een overval Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en +/- €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 p/stuk. Liever een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €550,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Baflo.


Postcodegebied: 9953

Plaats een reactie