Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tinallinge

Met een alarmsysteem in Tinallinge kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij goede informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder bekijk je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Tinallinge en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-tinallinge

Alarminstallatie Tinallinge installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tinallinge? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo maak je een plan welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, lichtalarm, SMS, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tinallinge en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Tinallinge?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in direct regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Het Hogeland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Ook moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1750,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1100,00 tot wel €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1200,00 tot +/- €2550,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Tinallinge.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tinallinge (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel tonen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tinallinge. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Netgear en Duracell. Of bekijk installateurs en bedrijven in Rasquert, Den Andel, Baflo en Borgsweer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de opties voor inbraak in Tinallinge te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Tinallinge vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, D-Link, Foscam, EZVIZ, Somfy of Yale, Hombli, Arlo, Eufy, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Tinallinge?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Tinallinge voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1175,00. De precieze prijs komt tot stand door het soort systeem, extra opties zoals camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger waarschuwt de bewoners Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Tinallinge.


Postcodegebied: 9954

Plaats een reactie