Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Het Hogeland

Door het installeren van een alarmsysteem in Het Hogeland verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp vind je praktische info over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Het Hogeland en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-het-hogeland

Alarminstallatie Het Hogeland plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert bekijkt de melding en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Het Hogeland? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Daardoor markeer je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Een interessante keuze is een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Het Hogeland en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Het Hogeland?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven uit de buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Het Hogeland kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2050,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1800,00 tot +/- €2300,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Het Hogeland.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Het Hogeland (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder tonen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Het Hogeland. Zij hebben ervaring met merken als Aver en Nedis. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Midden-Groningen, Pekela, Eemsdelta en Groningen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Het Hogeland te verkleinen. Check ook extra informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Het Hogeland vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een compleet en professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, TP-Link, EZVIZ, Foscam of Netamo, Hombli, Yale, Eufy, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Het Hogeland?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Het Hogeland voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1350,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de additionele services zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert checkt de centralist wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator neemt contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en €37,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Het Hogeland.


Postcodegebied: 9979, 9984

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie