Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Blokker

Door het installeren van een alarmsysteem in Blokker beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp bieden we handige details over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder bieden we op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Blokker en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-blokker

Alarminstallatie Blokker laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist kijkt direct mee en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Blokker? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor bepaal je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Blokker en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Blokker?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Hoorn houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 oplopend tot €2050,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €1125,00 tot wel €2200,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 – €1900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Blokker.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Blokker (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Blokker. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Xmarker en Camos. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Oosterblokker, Schellinkhout, Wervershoof en Hauwert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we handig tips om de kans op inbraak in Blokker te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Blokker vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Dikwijls bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, D-Link, Foscam, Somfy & Hombli, Arlo, Eufy, Eve, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Blokker?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Blokker voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1500,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €52,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per camera. Heb je liever haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Blokker.


Postcodegebied: 1695

Plaats een reactie