Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoogezand

Door middel van een alarmsysteem in Hoogezand voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Hoogezand en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-hoogezand

Alarminstallatie Hoogezand laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij detectie gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoogezand? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier markeer je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoogezand en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Hoogezand?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Midden-Groningen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling. Tevens dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot +/- €1500,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 tot wel €1800,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1700,00 tot circa €2100,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Hoogezand.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoogezand (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel tonen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoogezand. Zij werken met gangbare merken als Videotec en Invoxia. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Kiel-Windeweer, Kropswolde, Onstwedde en Vledderveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hoogezand te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hoogezand vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij bieden een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, D-Link, Bosch, TP-Link + Yale, Eve, Netamo, Arlo, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Hoogezand?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Hoogezand voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €1400,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €42,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een signalering wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 per stuk. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Hoogezand.


Postcodegebied: 9600, 9601, 9602, 9603

Plaats een reactie