Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hegebeintum

Door middel van een alarmsysteem in Hegebeintum schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp doorzoek je uitgebreide info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste check je op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Hegebeintum en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-hegebeintum

Alarminstallatie Hegebeintum laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker ziet direct wat de situatie is en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hegebeintum? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier weet je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hegebeintum.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Hegebeintum?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten in direct regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Noardeast-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot +/- €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 tot wel €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1900,00 tot €2850,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Hegebeintum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hegebeintum (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hegebeintum. Zij kunnen je helpen met merken zoals GPS Perimeter en Unisafe. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Ginnum, Reitsum, Ferwert en Blije.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Hegebeintum te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hegebeintum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, D-Link, Bosch, TP-Link + Eufy, Arlo, Hombli, Eve, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Hegebeintum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Hegebeintum voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1025,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de aanvullende diensten zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Hegebeintum.


Postcodegebied: 9173

Plaats een reactie