Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rekken

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Rekken is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je betrouwbare details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je hier verschillende beveiligingsbedrijven in Rekken en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-rekken

Alarminstallatie Rekken installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Rekken? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Zo weet je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rekken en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Rekken?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in jouw buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Berkelland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 tot wel €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €1175,00 tot wel €1600,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1300,00 tot circa €3000,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Rekken.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rekken (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rekken. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Western Digital en Garvan. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Neede, Rietmolen, Beltrum en Eibergen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de opties voor inbraak in Rekken te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Rekken vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Bosch, TP-Link, Foscam & Arlo, Hombli, Eve, Yale, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Rekken?

De kosten van een goed alarmsysteem in Rekken voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1150,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk controleert een centralist of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 per aansluiting. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera vanaf €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Rekken.


Postcodegebied: 7157

Plaats een reactie