Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Berkelland

Met een alarmsysteem in Berkelland heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Ook zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs check je praktische informatie over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Berkelland en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-berkelland

Alarminstallatie Berkelland laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een specialist volgt de situatie meteen op en belt direct de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Berkelland? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie markeer je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, E-mail, geluidsalarm. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Berkelland en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Berkelland?

Vraag offertes op bij specialisten uit jouw regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Berkelland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1550,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €1800,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1900,00 – €2150,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Berkelland.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Berkelland (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Berkelland. Zij werken met gangbare merken als CQR en Networx. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Apeldoorn, Voorst, Bronckhorst en Lochem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Berkelland te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Camerabewaking.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Berkelland vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, Foscam, TP-Link, EZVIZ + Netamo, Eve, Yale, Eufy, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Berkelland?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Berkelland voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1100,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een noodgeval Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €45,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €625,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Berkelland.


Postcodegebied: 7160, 7161

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie