Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Borculo

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Borculo is jouw woning dag en nacht beveiligd. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp delen wij praktische details over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Borculo en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-borculo

Alarminstallatie Borculo laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Borculo? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Daardoor bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Borculo en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Borculo?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in jouw buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Berkelland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot wel €1550,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1050,00 tot +/- €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1500,00 tot circa €2900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Borculo.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Borculo (maart 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder ontdek je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Borculo. Zij hebben ervaring met merken als Aten en EI Electronics. Of bekijk bedrijven en installateurs in Haarlo, Gelselaar, Mariënvelde en Ruurlo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Borculo te limiteren. Lees ook meer info over Alarmlicht.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Borculo vergelijken in maart 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een zeer veilige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, TP-Link, Foscam, EZVIZ & Hombli, Yale, Eufy, Arlo, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Borculo?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Borculo voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1375,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen controleert een centralist wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger neemt contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 & €45,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €525,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Borculo.


Postcodegebied: 7270, 7271

Plaats een reactie