Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Onna

Dankzij een alarmsysteem in Onna is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we betrouwbare details over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook verstrekken we hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Onna en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-onna

Alarminstallatie Onna laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Onna? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor weet je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Onna.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Onna?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Steenwijkerland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 tot +/- €1350,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €900,00 tot €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1750,00 – €2650,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Onna.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Onna (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht tonen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Onna. Zij kunnen je helpen met merken zoals Betty en SMP. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Kallenkote, De Bult, Zuidveen en Basse.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Onna te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Hybride alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Onna vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, Somfy, Bosch, D-Link + Hombli, Eve, Eufy, Yale, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Onna?

De kosten van een goed alarmsysteem in Onna voor thuis liggen tussen de €400,00 en €1025,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, de extra opties zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis checkt de centralist of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De operator probeert bewoners meteen te bellen Bij brand, inbraak of een overval Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €50,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per unit. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera voor €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Onna.


Postcodegebied: 8344

Plaats een reactie