Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rhoon

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Rhoon schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp check je betrouwbare details over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend check je op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Rhoon en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-rhoon

Alarminstallatie Rhoon laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rhoon? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan ontdek je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rhoon.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Rhoon?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Albrandswaard laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1900,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €2150,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1200,00 tot ongeveer €2550,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Rhoon.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rhoon (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder tonen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rhoon. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Secu en Videotec. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Rotterdam-Albrandswaard, Poortugaal, Maasland en Hoek van Holland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we 10 handige tips om de opties voor inbraak in Rhoon te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Rhoon vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Foscam, EZVIZ, Somfy & Arlo, Hombli, Yale, Eufy, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Rhoon?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Rhoon voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €1050,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, extra services zoals camerabeveiliging of rookmelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten checkt de centralist of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 & €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 per stuk. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Rhoon.


Postcodegebied: 3160, 3161, 3162

Plaats een reactie