Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Maasland

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Maasland voel je je een stuk veiliger thuis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp lees je praktische info over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien check je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Maasland en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-maasland

Alarminstallatie Maasland laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Maasland? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier markeer je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Maasland en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Maasland?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Midden-Delfland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot wel €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €2250,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1800,00 – €2350,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Maasland.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Maasland (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Maasland. Zij werken met gangbare merken als JAGO en BHV. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Rhoon, Rotterdam-Albrandswaard, Hoek van Holland en Heerjansdam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we populaire tips om de opties voor inbraak in Maasland te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Maasland vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een ingenieuze alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, Bosch, Somfy, TP-Link & Eufy, Netamo, Eve, Hombli, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Maasland?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Maasland voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1200,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of brandmelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en +/- €50,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera voor €600,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Maasland.


Postcodegebied: 3155

Plaats een reactie