Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoek van Holland

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Hoek van Holland beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp tonen wij praktische info over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Hoek van Holland en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-hoek-van-holland

Alarminstallatie Hoek van Holland aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist kijkt direct mee en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoek van Holland? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo bepaal je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoek van Holland.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hoek van Holland?

Ontvang gratis offertes van installateurs in jouw buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Rotterdam laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Ook zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 tot €1850,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1500,00 oplopend tot €2150,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Hoek van Holland.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoek van Holland (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder delen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoek van Holland. Zij kunnen je helpen met merken zoals EATON en Aritech. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Maasland, Rhoon, Heerjansdam en Goudriaan.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hoek van Holland te beperken. Lees ook meer info over Sirenes.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hoek van Holland vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, Somfy, Bosch, TP-Link + Eufy, Netamo, Hombli, Yale, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Hoek van Holland?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Hoek van Holland voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €1075,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en €37,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 p/stuk. Zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Hoek van Holland.


Postcodegebied: 3150, 3151

Plaats een reactie