Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gilze

Door middel van een alarmsysteem in Gilze heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we handige info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Gilze en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-gilze

Alarminstallatie Gilze aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij beweging gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gilze? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan markeer je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gilze en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De installateur geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Gilze?

Krijg verschillende offertes van specialisten uit de buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Gilze en Rijen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot +/- €1400,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1175,00 tot wel €2300,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot circa €2400,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Gilze.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gilze (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gilze. Zij kunnen je helpen met merken zoals Garvan en Holland Safety. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Riel, Drunen, Hulten en Molenschot.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Gilze te limiteren. Lees ook meer info over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Gilze vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Regelmatig kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, TP-Link, Somfy, D-Link of Netamo, Arlo, Eve, Hombli, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Gilze?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Gilze voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €1175,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de additionele services zoals camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist neemt contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €52,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per stuk. Zoek je haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Gilze.


Postcodegebied: 5126

Plaats een reactie