Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Molenschot

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Molenschot beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij goede details over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Molenschot en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-molenschot

Alarminstallatie Molenschot plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Molenschot? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Molenschot en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Molenschot?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Gilze en Rijen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot +/- €1600,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot wel €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1800,00 tot €2350,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Molenschot.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Molenschot (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht delen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Molenschot. Zij hebben ervaring met merken als Enforcer en Fire King. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Hulten, Gilze, Rijen en Castelre.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Molenschot te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Molenschot vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, Somfy, TP-Link, Bosch + Eufy, Yale, Hombli, Eve, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Molenschot?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Molenschot voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €975,00. De precieze prijs hangt af van het soort systeem, de extra opties zoals camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €52,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Molenschot.


Postcodegebied: 5124

Plaats een reactie