Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lippenhuizen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Lippenhuizen beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp vind je handige informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste check je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Lippenhuizen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-lippenhuizen

Alarminstallatie Lippenhuizen laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist bekijkt wat er aan de hand is en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lippenhuizen? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lippenhuizen en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Lippenhuizen?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven uit jouw regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Opsterland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot wel €1250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €1950,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2750,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Lippenhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lippenhuizen (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder check je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lippenhuizen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Salvus en Bticino. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Hemrik, Jubbega, Terwispel en Tijnje.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Lippenhuizen te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Lippenhuizen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Dikwijls bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Bosch, Foscam, Somfy + Arlo, Eve, Hombli, Netamo, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Lippenhuizen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Lippenhuizen voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1225,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist waarschuwt de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €52,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Lippenhuizen.


Postcodegebied: 8408

Plaats een reactie