Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tijnje

Met een alarmsysteem in Tijnje beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we uitgebreide details over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Tijnje en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-tijnje

Alarminstallatie Tijnje installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tijnje? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tijnje en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De expert geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Tijnje?

Ontvang gratis offertes van vakmannen uit de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Opsterland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders. Daarnaast moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot €2150,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 tot ongeveer €1850,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1300,00 oplopend tot €2650,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Tijnje.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tijnje (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht bekijk je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tijnje. Zij kunnen je helpen met merken zoals PowerCell en Panasonic. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Terwispel, Lippenhuizen, Luxwoude en Langezwaag.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we populaire tips om de opties voor inbraak in Tijnje te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Tijnje vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, Foscam, Bosch, TP-Link & Hombli, Arlo, Eufy, Netamo, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Tijnje?

De kosten van een goed alarmsysteem in Tijnje voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1175,00. De exacte prijs komt tot stand door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €200,00 per stuk. Liever haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Tijnje.


Postcodegebied: 8406

Plaats een reactie