Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haelen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Haelen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp lees je populaire informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste doorzoek je op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Haelen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-haelen

Alarminstallatie Haelen plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist analyseert de situatie en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haelen? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haelen.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Haelen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Leudal laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening. Evenzeer heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 – €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot +/- €1900,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2850,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Haelen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haelen (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haelen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Musdo en Enforcer. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Buggenum, Nunhem, Sint Odiliënberg en Herkenbosch.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Haelen te beperken. Lees ook meer info over Sirenes.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Haelen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, EZVIZ, TP-Link, D-Link + Yale, Eve, Netamo, Arlo, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Haelen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Haelen voor thuis liggen tussen de €400,00 en €850,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het type installatie, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk checkt de centralist wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker neemt contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €52,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per unit. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Haelen.


Postcodegebied: 6080, 6081

Plaats een reactie