Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Buggenum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Buggenum beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij populaire info over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook doorzoek je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Buggenum en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-buggenum

Alarminstallatie Buggenum installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Buggenum? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Buggenum.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Buggenum?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit de regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Leudal laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot wel €1300,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1225,00 tot wel €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1900,00 tot wel €2250,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Buggenum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Buggenum (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Buggenum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Xmarker en Ring. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Nunhem, Horn, Haelen en Sint Odiliënberg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen 10 handige tips om de kans op inbraak in Buggenum te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Buggenum vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link, D-Link & Eufy, Arlo, Eve, Hombli, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Buggenum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Buggenum voor thuis liggen tussen de €400,00 en €1275,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 & €47,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Buggenum.


Postcodegebied: 6082

Plaats een reactie