Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Meteren

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Meteren beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp tonen wij populaire info over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien tonen wij op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Meteren en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-meteren

Alarminstallatie Meteren installeren

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Meteren? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op die manier kom je erachter welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Meteren.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Meteren?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente West Betuwe beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot +/- €1500,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1125,00 tot €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €2000,00 tot €2700,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Meteren.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Meteren (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Meteren. Zij hebben ervaring met merken als Lampertz en Sun. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Tricht, Buurmalsen, Geldermalsen en Est.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Meteren te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Meteren vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy of Eufy, Yale, Eve, Netamo, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Meteren?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Meteren voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €1350,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het soort systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €250,00 p/stuk. Liever een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera voor €425,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Meteren.


Postcodegebied: 4194

Plaats een reactie