Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Panningen

Door middel van een alarmsysteem in Panningen kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij betrouwbare info over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste check je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Panningen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-panningen

Alarminstallatie Panningen installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Panningen? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo markeer je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Panningen.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Panningen?

Vergelijk tarieven van specialisten uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Peel en Maas kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 tot €2000,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1650,00 tot circa €2650,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Panningen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Panningen (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Panningen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Garvan en Proteq. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Koningslust, Grashoek, Evertsoord en Kronenberg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Panningen te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Panningen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Regelmatig heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, EZVIZ, D-Link, Bosch + Eufy, Eve, Netamo, Yale, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Panningen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Panningen voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €1275,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals camera’s of gasmelder, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator probeert bewoners meteen te bellen Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en €30,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per unit. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Panningen.


Postcodegebied: 5980, 5981, 5988, 5991

Plaats een reactie