Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Peel en Maas

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Peel en Maas beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij populaire details over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder tonen wij op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Peel en Maas en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-peel-en-maas

Alarminstallatie Peel en Maas aanleggen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Peel en Maas? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, SMS, E-mail, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Peel en Maas.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Peel en Maas?

Krijg verschillende offertes van specialisten in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Peel en Maas kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Tevens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 – €1200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €1000,00 tot +/- €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1200,00 – €2750,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Peel en Maas.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Peel en Maas (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel bieden wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Peel en Maas. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Fire King en Vaiani. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Weert, Cranendonck, Horst aan de Maas en Beesel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Peel en Maas te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Toegangscontrole.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Peel en Maas vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, Foscam, D-Link, EZVIZ + Yale, Eve, Hombli, Arlo, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Peel en Maas?

De kosten van een goed alarmsysteem in Peel en Maas voor thuis liggen ongeveer tussen de €400,00 en €950,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €32,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Liever een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera voor €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Peel en Maas.


Postcodegebied: 5980, 5981, 5988, 5991

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie