Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Arkel

Door het installeren van een alarmsysteem in Arkel kan je met een gerust hart de deur uit. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs bieden we praktische details over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Arkel en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-arkel

Alarminstallatie Arkel aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Arkel? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Daardoor weet je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Arkel en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Arkel?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Molenlanden kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening. Tevens dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot wel €1350,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €2250,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 – €2750,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Arkel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Arkel (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Arkel. Zij hebben ervaring met merken als Visonic en Cadxx. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Nieuwland, Leerbroek, Hoogblokland en Ameide.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Arkel te verminderen. Lees ook meer info over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Arkel vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, D-Link, Bosch, Foscam of Eve, Yale, Arlo, Hombli, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Arkel?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Arkel voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €825,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €30,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Arkel.


Postcodegebied: 4240, 4241

Plaats een reactie