Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eemnes

Door middel van een alarmsysteem in Eemnes heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp bieden we betrouwbare informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Eemnes en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-eemnes

Alarminstallatie Eemnes aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eemnes? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eemnes en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Eemnes?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven uit jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Eemnes hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1225,00 tot €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1600,00 tot ongeveer €2950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Eemnes.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eemnes (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eemnes. Zij kunnen je helpen met merken zoals Xmarker en Visonic. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Soest, Barneveld, Bunschoten en Baarn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Eemnes te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Stil alarm.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Eemnes vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een vernuftige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Meestal heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, TP-Link, D-Link, EZVIZ & Arlo, Hombli, Yale, Eufy, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Eemnes?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Eemnes voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €1200,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de additionele services zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie checkt de centralist wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een noodgeval Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Eemnes.


Postcodegebied: 3755

Plaats een reactie