Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Soest

Dankzij een alarmsysteem in Soest kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je populaire details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Soest en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-soest

Alarminstallatie Soest laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en waarschuwt de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Soest? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie maak je een plan welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Soest en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Soest?

Vraag offertes op bij vakmannen in jouw buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Soest kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders. Ook moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 – €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €2150,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1100,00 tot +/- €2150,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Soest.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Soest (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Soest. Zij kunnen je helpen met merken zoals Escalight en Samsung. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Barneveld, Amersfoort, Eemnes en Bunschoten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Soest te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Soest vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een ingenieuze alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Somfy, Bosch, EZVIZ of Hombli, Arlo, Netamo, Eve, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Soest?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Soest voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1250,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de extra opties zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €37,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Wil je haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Soest.


Postcodegebied: 3760, 3761, 3762, 3763, 3764, 3765, 3766, 3768

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie