Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gorinchem

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Gorinchem is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp delen wij handige informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Gorinchem en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-gorinchem

Alarminstallatie Gorinchem laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gorinchem? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie maak je een plan welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gorinchem en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De medewerker geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Gorinchem?

Vergelijk tarieven van vakmannen in de buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Gorinchem beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot wel €2100,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarief inclusief installatie: €1175,00 tot €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1600,00 tot €2700,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Gorinchem.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gorinchem (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel delen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gorinchem. Zij kunnen je helpen met merken zoals Clarius en Texecom. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Giessenlanden, Altena, West Betuwe en Vijfheerenlanden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Gorinchem te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Telefoonmelding.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Gorinchem vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Bosch, Foscam, Somfy + Eufy, Hombli, Yale, Arlo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Gorinchem?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Gorinchem voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €900,00. De offerteprijs hangt af van het soort alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €50,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per unit. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Gorinchem.


Postcodegebied: 4200, 4201, 4202, 4203, 4204, 4205, 4206, 4207, 4208

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie