Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lemiers

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Lemiers beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs vind je uitgebreide details over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens check je op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Lemiers en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-lemiers

Alarminstallatie Lemiers installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker analyseert de situatie en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lemiers? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier markeer je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lemiers en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Lemiers?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Vaals beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 – €1900,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot wel €2350,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot ongeveer €2350,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Lemiers.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lemiers (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lemiers. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als First Alert en Menvier. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Valkenburg, Schin op Geul, Vijlen en Elkenrade.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Lemiers te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Lemiers vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy + Hombli, Eve, Netamo, Yale, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Lemiers?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Lemiers voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1425,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De beveiliger neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €150,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Lemiers.


Postcodegebied: 6295

Plaats een reactie