Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Twisk

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Twisk schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs check je handige info over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste vergelijk je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Twisk en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-twisk

Alarminstallatie Twisk laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij beweging slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Twisk? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie kom je erachter welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Twisk en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gebeld moeten worden bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Twisk?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Medemblik beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 tot +/- €1450,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot wel €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1550,00 tot €2600,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Twisk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Twisk (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Twisk. Zij werken met gangbare merken als Nedis en Sandisk. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Oostwoud, Midwoud, Opperdoes en De Weere.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen handig tips om de kans op inbraak in Twisk te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Twisk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, Bosch, D-Link, Foscam + Netamo, Eve, Yale, Arlo, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Twisk?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Twisk voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €1500,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €50,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per unit. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Twisk.


Postcodegebied: 1676

Plaats een reactie