Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Opperdoes

Dankzij een alarmsysteem in Opperdoes is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp check je praktische details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Opperdoes en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-opperdoes

Alarminstallatie Opperdoes installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Opperdoes? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor weet je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Opperdoes en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Opperdoes?

Vraag offertes op bij experts in de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Medemblik gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling. Verder dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot +/- €2100,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €1000,00 tot +/- €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1350,00 tot ongeveer €2550,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Opperdoes.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Opperdoes (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Opperdoes. Zij werken met gangbare merken als TP-Link en Panasonic. Of bekijk installateurs en bedrijven in Twisk, Oostwoud, De Weere en Lambertschaag.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Opperdoes te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Opperdoes vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, Somfy, D-Link, Foscam of Hombli, Arlo, Eufy, Yale, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Opperdoes?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Opperdoes voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1050,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een noodgeval Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 & €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Opperdoes.


Postcodegebied: 1674

Plaats een reactie