Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoge Hexel

Door middel van een alarmsysteem in Hoge Hexel beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs lees je handige details over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Hoge Hexel en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-hoge-hexel

Alarminstallatie Hoge Hexel aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist kijkt direct mee en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoge Hexel? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoge Hexel en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Hoge Hexel?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Wierden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 – €1700,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot wel €2400,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot circa €2050,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Hoge Hexel.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoge Hexel (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoge Hexel. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Vaiani en Sistec. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Vasse, Hezingen, Notter en Nutter.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Hoge Hexel te beperken. Bekijk ook meer informatie over Brandblusser.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hoge Hexel vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, TP-Link, EZVIZ, Somfy + Arlo, Eufy, Netamo, Yale, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Hoge Hexel?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Hoge Hexel voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €1175,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 & €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera voor €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Hoge Hexel.


Postcodegebied: 7641, 7645

Plaats een reactie