Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wierden

Met een alarmsysteem in Wierden heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we goede info over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Wierden en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-wierden

Alarminstallatie Wierden aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Wierden? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op die manier bepaal je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wierden en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Wierden?

Vraag offertes op bij installateurs uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Wierden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 – €1450,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €950,00 tot €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1150,00 tot €1950,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wierden.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wierden (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel bekijk je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wierden. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Unisafe en Sentry. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Tubbergen, Twenterand, Borne en Almelo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen goed werkende tips om de kans op inbraak in Wierden te beperken. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Wierden vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In de regel kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, Somfy, TP-Link, EZVIZ & Eve, Netamo, Yale, Arlo, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Wierden?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Wierden voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €925,00. De precieze prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €32,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per unit. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Wierden.


Postcodegebied: 7468, 7640, 7641, 7642, 7645

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie