Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Borne

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Borne schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij populaire informatie over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend bieden we op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Borne en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-borne

Alarminstallatie Borne aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional analyseert de melding en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Borne? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier markeer je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Borne.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Borne?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Borne gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening. Daarnaast moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot wel €1450,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €2350,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1700,00 oplopend tot €2700,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Borne.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Borne (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Borne. Zij hebben ervaring met merken als Ramcro en Sentrol. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Wierden, Tubbergen, Almelo en Dinkelland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Borne te verkleinen. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Borne vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Bosch + Eufy, Hombli, Yale, Eve, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Borne?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Borne voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1100,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte bij overval, inbraak of brand. Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Liever een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Borne.


Postcodegebied: 7620, 7621, 7622, 7623

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie