Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Almelo

Dankzij een alarmsysteem in Almelo kan je met een gerust hart de deur uit. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp lees je populaire informatie over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Almelo en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-almelo

Alarminstallatie Almelo laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Almelo? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Almelo.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Almelo?

Vraag offertes op bij vakmannen uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Almelo beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Tevens heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1850,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 – €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt installeer je bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1800,00 – €2800,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Almelo.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Almelo (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel check je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Almelo. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Mobiak S.A. en Pikt-O-Norm. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Borne, Wierden, Dinkelland en Losser.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Almelo te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Almelo vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Foscam, Somfy, Bosch & Eve, Arlo, Yale, Eufy, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Almelo?

De kosten van een goed alarmsysteem in Almelo voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1350,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €42,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €175,00 p/stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Almelo.


Postcodegebied: 7600, 7601, 7602, 7603, 7604, 7605, 7606, 7607, 7608, 7609, 7610

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie