Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Aadorp

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Aadorp beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je praktische details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we hier verschillende beveiligingsbedrijven in Aadorp en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-aadorp

Alarminstallatie Aadorp laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Aadorp? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan bepaal je welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, E-mail, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Aadorp en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Aadorp?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen uit de regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Almelo houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening. Eveneens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1900,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1900,00 – €2250,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Aadorp.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Aadorp (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Aadorp. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als PowerSonic en Chubb Lips. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Mariaparochie, Harbrinkhoek, Saasveld en Rossum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Aadorp te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Hybride alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Aadorp vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Dikwijls werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, D-Link, EZVIZ, Foscam of Yale, Eufy, Hombli, Netamo, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Aadorp?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Aadorp voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €975,00. De daadwerkelijke prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €50,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €150,00 per unit. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera vanaf €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Aadorp.


Postcodegebied: 7611

Plaats een reactie