Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Saasveld

Met een alarmsysteem in Saasveld kan je met een gerust hart de deur uit. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp delen wij betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien tonen wij op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Saasveld en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-saasveld

Alarminstallatie Saasveld aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger onderzoekt de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Saasveld? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan bepaal je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Saasveld.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die gealarmeerd worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Saasveld?

Vergelijk tarieven van vakmannen in jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Dinkelland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1600,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €925,00 tot +/- €2350,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1950,00 – €2400,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Saasveld.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Saasveld (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Saasveld. Zij werken met gangbare merken als Ewent en TruVision. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Aadorp, Mariaparochie, Rossum en Weerselo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Saasveld te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Saasveld vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, D-Link, EZVIZ, TP-Link of Arlo, Hombli, Netamo, Yale, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Saasveld?

De kosten van een goed alarmsysteem in Saasveld voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €900,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen checkt de centralist wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €275,00 per aansluiting. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Saasveld.


Postcodegebied: 7597

Plaats een reactie