Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dinkelland

Dankzij een alarmsysteem in Dinkelland beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs bieden we goede info over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend bieden we op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Dinkelland en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-dinkelland

Alarminstallatie Dinkelland laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist controleert het signaal en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dinkelland? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dinkelland en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Dinkelland?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Dinkelland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot wel €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1250,00 – €1750,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1750,00 tot wel €2700,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Dinkelland.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dinkelland (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dinkelland. Zij werken met gangbare merken als Chubb Lips en Grothe. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Almelo, Borne, Losser en Oldenzaal.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Dinkelland te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Dinkelland vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ & Eve, Eufy, Netamo, Hombli, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Dinkelland?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Dinkelland voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €800,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €30,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een verdachte poging krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, SMS. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per camera. Heb je liever haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Dinkelland.


Postcodegebied: 7590, 7591

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie