Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Berltsum

Dankzij een alarmsysteem in Berltsum is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp verstrekken we praktische informatie over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Berltsum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-berltsum

Alarminstallatie Berltsum plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een specialist kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Berltsum? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier kom je erachter welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Berltsum en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Berltsum?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Waadhoeke houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1950,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1450,00 – €2700,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Berltsum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Berltsum (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Berltsum. Zij hebben ervaring met merken als Vaiani en X-Gen. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Wier, Bitgum, Ingelum en Slappeterp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Berltsum te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Rookmelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Berltsum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Somfy, Bosch, TP-Link + Hombli, Eufy, Arlo, Netamo, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Berltsum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Berltsum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €1450,00. De totale prijs hangt af van het soort systeem, extra services zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De operator probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en +/- €37,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een ongewone beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per camera. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Berltsum.


Postcodegebied: 9040, 9041

Plaats een reactie