Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wier

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Wier voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we praktische informatie over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Wier en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-wier

Alarminstallatie Wier laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wier? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op die manier kom je erachter welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wier en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Wier?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Waadhoeke gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1800,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €2100,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1350,00 – €2550,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Wier.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wier (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wier. Zij werken met gangbare merken als Dahua en Urmet. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Bitgum, Bitgummole, Berltsum en Ingelum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Wier te limiteren. Check ook extra informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wier vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, Somfy, D-Link, Bosch + Eufy, Hombli, Yale, Arlo, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Wier?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Wier voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €1025,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het woonoppervlak, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €55,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Wier.


Postcodegebied: 9043

Plaats een reactie