Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Swalmen

Door het installeren van een alarmsysteem in Swalmen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je uitgebreide informatie over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Swalmen en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-swalmen

Alarminstallatie Swalmen laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert onderzoekt de melding en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Swalmen? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor kom je erachter welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, lichtalarm, SMS, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Swalmen en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Swalmen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit jouw regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Roermond beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €800,00 tot wel €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1275,00 tot wel €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1650,00 tot €1900,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Swalmen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Swalmen (mei 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel delen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Swalmen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Copper Safety en Betty. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Melick, Herkenbosch, Linne en Montfort.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Swalmen te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Swalmen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, EZVIZ, Foscam, D-Link & Yale, Eve, Arlo, Hombli, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Swalmen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Swalmen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1125,00. De totale prijs is afhakelijk van het type alarm, extra services zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten analyseert een operator wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert stelt woningeigenaren op de hoogte wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €35,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €175,00 per camera. Zoek je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera voor €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Swalmen.


Postcodegebied: 6041, 6070, 6071

Plaats een reactie