Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Montfort

Dankzij een alarmsysteem in Montfort beveilig je jouw huis tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp vind je betrouwbare info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien check je op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Montfort en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-montfort

Alarminstallatie Montfort installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist controleert het signaal en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Montfort? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan bepaal je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Montfort en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Montfort?

Vergelijk tarieven van specialisten in jouw regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Roerdalen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 – €1850,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €950,00 – €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2650,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Montfort.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Montfort (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Montfort. Zij werken met gangbare merken als JAGO en Hikvsision. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Linne, Swalmen, Vlodrop en Posterholt.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Montfort te beperken. Bekijk ook meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Montfort vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een innovatieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In potentie bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, TP-Link, Foscam, Somfy of Yale, Netamo, Eve, Arlo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Montfort?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Montfort voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €1500,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het type installatie, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per camera. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €525,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Montfort.


Postcodegebied: 6065

Plaats een reactie