Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Roerdalen

Door het installeren van een alarmsysteem in Roerdalen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je uitgebreide informatie over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste check je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Roerdalen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-roerdalen

Alarminstallatie Roerdalen aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. In sommige situaties is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Roerdalen? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Roerdalen en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Roerdalen?

Ontvang gratis offertes van vakmannen uit jouw regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Roerdalen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, buitensirene. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1450,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €2100,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1200,00 tot ongeveer €2150,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Roerdalen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Roerdalen (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Roerdalen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Ajax en BT. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw en Roermond.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Roerdalen te verminderen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Roerdalen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, TP-Link, D-Link, Foscam & Yale, Arlo, Hombli, Eve, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Roerdalen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Roerdalen voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €1000,00. De normale prijs hangt af van het gekozen systeem, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker van de meldkamer zoekt meteen contact met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 per camera. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Roerdalen.


Postcodegebied: 6063

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie