Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Maasgouw

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Maasgouw schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij uitgebreide info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Maasgouw en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-maasgouw

Alarminstallatie Maasgouw laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Maasgouw? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier kom je erachter welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Maasgouw en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Maasgouw?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven uit de regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Maasgouw kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot +/- €1750,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot wel €2250,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1450,00 tot ongeveer €2050,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Maasgouw.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Maasgouw (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel ontdek je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Maasgouw. Zij werken met gangbare merken als Duracell en GO. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Roerdalen, Leudal, Roermond en Nederweert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven 10 handige tips om de opties voor inbraak in Maasgouw te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Maasgouw vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een compleet en professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, Bosch, TP-Link, Somfy & Yale, Hombli, Eve, Eufy, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Maasgouw?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Maasgouw voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1500,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, de additionele services zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt een medewerker meteen wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €37,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Zoek je een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Maasgouw.


Postcodegebied: 6019

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie