Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stevensweert

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Stevensweert beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp vind je betrouwbare informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Stevensweert en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-stevensweert

Alarminstallatie Stevensweert laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Stevensweert? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan kom je erachter welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stevensweert en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Stevensweert?

Vergelijk tarieven van specialisten in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Maasgouw laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 oplopend tot €1300,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1000,00 tot wel €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1650,00 tot en met €2550,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Stevensweert.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stevensweert (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stevensweert. Zij kunnen je helpen met merken zoals Trias en Netgear. Of bekijk installateurs en bedrijven in Ohé en Laak, Sint Joost, Maria Hoop en Koningsbosch.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven 10 handige tips om de kans op inbraak in Stevensweert te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Stevensweert vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, TP-Link, EZVIZ, Foscam of Eufy, Netamo, Eve, Hombli, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Stevensweert?

De kosten van een slim alarmsysteem in Stevensweert voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €1325,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of brandmelder, het soort woning, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert zoekt meteen contact met de bewoners Bij een noodsituatie Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €47,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Stevensweert.


Postcodegebied: 6107

Plaats een reactie