Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Huis ter Heide

Met een alarmsysteem in Huis ter Heide beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs lees je handige informatie over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Huis ter Heide en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-huis-ter-heide

Alarminstallatie Huis ter Heide laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert analyseert de melding en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Huis ter Heide? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan markeer je welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Huis ter Heide en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Huis ter Heide?

Krijg verschillende offertes van specialisten in jouw regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Noordenveld gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 – €1450,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1200,00 oplopend tot €2000,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Huis ter Heide.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Huis ter Heide (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Huis ter Heide. Zij hebben ervaring met merken als Netgear en BHV. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Westervelde, Veenhuizen, Peest en Zuidvelde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Huis ter Heide te verkleinen. Lees ook meer info over Camerabewaking.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Huis ter Heide vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In de regel werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Foscam of Hombli, Netamo, Arlo, Eve, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Huis ter Heide?

De kosten van een goed alarmsysteem in Huis ter Heide voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1500,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het soort woning, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €40,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per camera. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Huis ter Heide.


Postcodegebied: 9336

Plaats een reactie