Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Easterwierrum

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Easterwierrum kan je met een gerust hart de deur uit. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we betrouwbare info over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Easterwierrum en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-easterwierrum

Alarminstallatie Easterwierrum laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Easterwierrum? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Easterwierrum en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Easterwierrum?

Vergelijk tarieven van specialisten in jouw buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders. Daarnaast heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot +/- €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 – €2250,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1350,00 – €2000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Easterwierrum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Easterwierrum (december 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht bieden wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Easterwierrum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Amex en Sandisk. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Mantgum, Jorwert, Tersoal en Poppenwier.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Easterwierrum te limiteren. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Easterwierrum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Bosch, D-Link, Somfy of Netamo, Eve, Eufy, Yale, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Easterwierrum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Easterwierrum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €1050,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en €35,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Zoek je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €625,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Easterwierrum.


Postcodegebied: 9021

Plaats een reactie