Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bellingwolde

Door het installeren van een alarmsysteem in Bellingwolde beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Bellingwolde en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-bellingwolde

Alarminstallatie Bellingwolde laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bellingwolde? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan kom je erachter welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Een interessante keuze is een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bellingwolde en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Bellingwolde?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Westerwolde hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling. Ook dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 – €1200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €1850,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot €2450,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Bellingwolde.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bellingwolde (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht ontdek je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bellingwolde. Zij werken met gangbare merken als Notifier en Van Lien. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Oudeschans, Blijham, Bad Nieuweschans en Oudezijl.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Bellingwolde te verkleinen. Check ook extra informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Bellingwolde vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, D-Link, Foscam, Bosch & Netamo, Eve, Eufy, Yale, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Bellingwolde?

De kosten van een slim alarmsysteem in Bellingwolde voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €950,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de aanvullende diensten zoals camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €52,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €275,00 per stuk. Zoek je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Bellingwolde.


Postcodegebied: 9695

Plaats een reactie