Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vilsteren

Door middel van een alarmsysteem in Vilsteren heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Vilsteren en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-vilsteren

Alarminstallatie Vilsteren laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist analyseert de melding en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vilsteren? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  We differentiëren diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vilsteren en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De vakman geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Vilsteren?

Vergelijk tarieven van experts in jouw buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Ommen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Tevens moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1700,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1200,00 tot ongeveer €2900,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Vilsteren.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vilsteren (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht bekijk je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vilsteren. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Alphavision en Allmatic. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Arriën, Beerze, Punthorst en Nieuwleusen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Vilsteren te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Inbraakbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Vilsteren vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij faciliteren een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Somfy, Foscam, Bosch + Yale, Hombli, Arlo, Eufy, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Vilsteren?

De kosten van een slim alarmsysteem in Vilsteren voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1500,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit controleert een centralist of er een noodzaak is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij detectie kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per aansluiting. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Vilsteren.


Postcodegebied: 7734

Plaats een reactie