Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Punthorst

Dankzij een alarmsysteem in Punthorst beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp delen wij betrouwbare info over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Punthorst en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-punthorst

Alarminstallatie Punthorst plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator bekijkt wat er aan de hand is en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Punthorst? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Met deze informatie weet je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Punthorst en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Punthorst?

Vergelijk tarieven van bedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Staphorst laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot €1800,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €1075,00 oplopend tot €1650,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1950,00 tot wel €2250,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Punthorst.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Punthorst (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Punthorst. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Alarmtech en Xmarker. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Vilsteren, Arriën, Nieuwleusen en Balkbrug.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Punthorst te verminderen. Lees ook meer info over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Punthorst vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een zeer veilige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, D-Link, Foscam, Somfy of Hombli, Arlo, Eve, Netamo, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Punthorst?

De kosten van een slim alarmsysteem in Punthorst voor thuis liggen tussen de €475,00 en €850,00. De totale prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt analyseert een operator wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €225,00 p/stuk. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Punthorst.


Postcodegebied: 7715

Plaats een reactie